Store Mosse nationalpark, STF Vandrarhem

Adress: Naturum, 33033 Hillerstorp  visa karta
Område: Gnosjö

Vandrarhem och grupplogi | Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.

I Store mosse nationalpark finns två vandrarhem att välja mellan när du bokar boende, Lövö och Svänö. Vandrarhemmen ligger på moränkullar, öar mitt i nationalparken omgiven av sjö, högmosse och sanddyner.Bra att veta

Store mosses vandrarhem är riktigt exotiska, här finns det varken el eller rinnande vatten. Däremot finns det ved, yxa och huggkubb. Vatten finns att hämta vid pumpen på gården. 
Madrasser och kuddar finns till varje bädd, men sovsäcken måste du ta med själv. Glöm heller inte att ta med tändstickor, ljus, ficklampa eller annan lykta.Reception

Store mosses vandrarhem reception ligger i nationalparkens Naturum där nycklar hämtas och återlämnas under månaderna juni – augusti. Naturum är öppet mellan 11.00 och 17.00. Nyckel hämtas på Naturum mellan klockan 13.00 och 17.00 på ankomstdagen och återlämnas senast klockan 12.00 avresedagen.Övriga tider hämtas nyckeln i Naturum enligt överenskommelse, eller i nyckelskåp med kod vid entrén till Svänös och Lövös vandrarhem.

Recensioner

Bra att veta

  • Öppettider
    För öppettider och information, kontakta Naturum.

I närheten avKundservice

Gnosjö turistinformation
+(46) 0370-331041
turism@gnosjo.se

Kundservice

Gnosjö turistinformation
+(46) 0370-331041
turism@gnosjo.se